Lue Eximaksen tarina!

Eximas – pirteästi erilainen

Joskus on hyvä katsoa mennyttä tämänpäivän silmälasein. Monelle paikkakuntalaiselle palvelumme on toki jo tuttua, mutta tarinamme ei sitä välttämättä ole. Eximas Oy LKV syntyi kolmen kokeneen kiinteistönvälittäjän halusta tarjota asunnon ostajille ja myyjille parempaa asunnonvälityspalvelua Mäntsälässä ja Uudellamaalla. Kolmikko oli niittänyt mainetta huippumyyjinä. Haluttiin kuitenkin jotain erilaista, Pirteästi Erilaista.

Oli pieniä ja myös isompia asioita, jotka voisi tehdä paremmin. Ajattelimme, että perinteisesti alalla oli usein totuttu menemään siitä, mistä aita on matalin. Entisen työpaikan pitkissä pankkipalavereissa istuttaessa, sitä alkoi kummasti miettiä voisiko kiinteistönvälitystyössä keskittyä pelkästään asiakkaan asunnonvaihtokokemuksen laadun maksimoimiseen. Tietenkin rahoitus on tärkeä osa asiakkaan asuntokaupassa ja nykyisinkin teemme läheistä yhteistyötä pankkien kanssa palvellaksemme asiakkaitamme hyvin.

Taustalla oli myös halu tehdä yritystoimintaa yhdessä. Jari ja Janne olivat olleet toisen yrityksen palveluksessa. Kokemusta oli karttunut myös digitaalisen markkinoinnin ja sosiaalisen median parista. Jukka oli tehnyt pitkään kiinteistönvälitystä Mäntsälässä omassa yrityksessään. Eximas perustettiin kesällä 2010. Edessä oli suuri tuntematon. Kaikki tarkoitti kuitenkin vapautta päättää itse. Ja se oli hieno tunne. Eximas nimenä tarkoittaa jotakin täysin uutta ja erilaista. Halusimme silloin ja haluamme edelleen tarjota ajankohtaisempaa, kokonaisvaltaisempaa, innostuneempaa, koskettavampaa, vaikuttavampaa ja henkilökohtaisempaa palvelua.

Asuntokauppaa tehtiin jo tuona kesänä ja toimistoa pidettiin Jarin autotallissa, ennen kuin saimme keskustan toimistotilat. Asiakkaiden allekirjoituksia papereihin otettiin välillä huoltamon kahvilan pöydässä. Puitteet olivat aluksi puutteelliset, mutta suunta oli oikea ja sydän toivoa täynnä. Kohtasimme ihmiset samalla tavalla kuin kohtaamme nykyäänkin. Elokuussa sitten vietettiin toimistomme avajaisia. Tämä oli konkreettisena asiana merkittävä virstanpylväs. Saimme remontin valmiiksi aivan viime hetkellä. Hoidettavia asioita oli ollut paljon. Oli tosi kuuma ja aurinkoinen hellepäivä, joka alkoi kääntyä iltaan. Tunsimme ylpeyttä ja kiitollisuutta, pitkälti oli kyse saavuttamisesta. Joku soitti ja halusi tilata kuumailmapallolennon, hän kun luuli että lennot ovat toimialaamme. Mäntsälässä ei vielä silloin tiedetty, että RE/MAX on maailman suurin kiinteistönvälitysketju. Nyt tiedämme paremmin, että meidän kuumailmapallo-merkki on yksi maailman tunnetuimpia logoja. Markkinointimme oli kuitenkin jo tuolloin hauskaa ja omaperäistä, heti avajaisviikolla ihmiset tulivat joukolla käymään toimistolla ja he halusivat tehdä yhteistyötä kanssamme. Siitä tuli mahtava fiilis. Se oli ennen kaikkea varmuutta siitä, että työ jatkuu ja että nyt se vasta todenteolla alkaakin.

Vuosien mittaan olimme mukana monenlaisissa tapahtumissa ja tempauksissa. Esimerkikisi paikallisseurojen junnujen jalkapalloturnauksissa, olipa joukossa ruohonleikkureiden MM-kisat Haarajoella. Sponsoroimme alusta asti myös paikallisia rallilupauksia. 2-vuotissynttäreillämme toimiston edustalla soitti bändi. Tarjosimme välillä hernekeittoa, milloin kalasoppaa tai hodareita. Välillä arvoimme kuumailmapallolentoja, skootterin tai annoimme asiakkaalle lahjaksi Pariisin matkan. Useana vuonna oli myös piparkakkutalokilpailu, johon ihmiset panoksellaan innokkaasti osallistuivat ja jonka tuotolla tuettiin vähävaraisten joulua. Eräänä syksynä toimistollamme esiintyi Mäntsälän tangolegenda Kalle Jussila. Myös uudistuotantoa sivuava sanaristikko saavutti suuren suosion, ristikkoja palautettiin monta sataa kappaletta. Nykyäänkään emme ole unohtaneet yleisötapahtumia. Marraskuussa järjestimme todelliset Halloween-bileet lapsiperheille.

Myöhemmin Jari ja Janne jatkoivat Eximasta ja asiakkaiden palvelemista Mäntsälässä ja Uudellamaalla, Jukan keskittyessä pitämään kiinteistönvälitystoimistoa Helsingissä. Eximakseen tuli myyjiä, välittäjiä jotka halusivat oppia uutta ja olivat valmiit laittamaan itsensä likoon asiakkaiden palvelemiseksi jokaisena päivänä. Nykyisen huippujengimme, myyntitiimimme tekemisen meininki ja rautainen yhteishenki eivät varmasti ole jääneet huomaamatta. Lisäksi meillä jokainen välittäjä on myös yrittäjähenkinen, mikä tekee toiminnasta erityisen ihmisläheistä ja hedelmällistä. Tästä hyötyvät ennen kaikkea asiakkaat. Eximas on oikeastaan perhe, johon myös asiakkaat kuuluvat. Myimme alusta asti myös uudistuotantoa ja edelleen teemme samojen pitkäaikaisten rakentaja-asiakkaidemme kanssa yhteistyötä, vaikka mukaan on tullut iloksemme myös uusia toimijoita. Eximaksen perustamisen aikaisia lehtijuttuja paikallislehdistä silmäillessä huomaa, että silloin tavoitteeksi oli asetettu noin kolmannes paikallisesta asuntomarkkinasta. Voimme ylpeydellä todeta, että olimme asiakkaidemme kanssa reilusti ylittäneet kaikki asetetut tavoitteet. Saimme tunnustuksena Todistetusti Tyytyväisimmät Asiakkaat 2016 -sertifikaatin. Iso kiitos kuuluu kaikille asiakkaillemme. Ponnistelemme jatkuvasti ylittääksemme asiakkaidemme odotukset. Vuoden 2018 keväällä muutimme täysin uusin toimitiloihin Mäntsälän näkyvimmälle paikalle, kun Asunto Oy Mäntsälän K2 valmistui. Syksyllä Janne jatkoi yrittäjänä yksin, Jarin keskittyessä pelkästään kiinteistönvälitystyöhön Eximaksessa.

Myyntitulokset ovat kiistattoman hyviä. Ymmärrämme, että kiinteistönvälityksessä asiakkaiden luottamus on kaiken toiminnan lähtökohta. Joskus matka voi tuntua pitkältä kulkea. Usein myös palaamme asiakkaidemme kanssa asiaan muutaman tai useamman vuoden päästä, kun oman kodin myynti on jälleen ajankohtaista. Aina voi soittaa meille tai tulla käymään toimistolla, vaikka juuri sillä hetkellä asunnon myynti tai osto ei olisikaan ajankohtaista. Saamamme asiakaspalaute on ollut korkeatasoista. Keräämme palautetta järjestelmällisesti ja se on myös kaiken toimintamme kehittämisen lähtökohta. Lähtökohta on lisäksi myös uuden oppiminen. Kouluttaudumme jatkuvasti varmistaaksemme asiakkaillemme parhaan osaamisen.

Mikä sitten erottaa meidät lopullisesti muista kiinteistönvälittäjistä? Monikin asia. Mutta tärkeimpänä on, että me myymme yhdessä. Strategiaamme kirjattu tunnuslause on: Yhdessä Enemmän. Kahdeksan välittäjäämme myy kaikkia kohteita ja se on tuonut valtavasti tehokkuutta myyntiin sekä lyhentänyt myyntiaikoja merkittävästi. Olemme rehellisiä kertoessamme markkinatilanteesta ja asunnon hintaa asetettaessa. Usein myymme asiakkaan nykyisen asunnon mistäpäin pääkaupunkiseutua, Uusimaata tai muuta lähiseutua tahansa ja pystymme näin takaamaan asiakkaallemme parhaan asunnonvaihtokokemuksen. Teemme myös paljon yhteistyötä muiden toimistojen kanssa.

Kuluttajat viettävät aikaansa entistä enemmän Facebookia ja muita digitaalisia medioita selaillen. Panostamme vahvasti digitaaliseen markkinointiin. Kohteet valokuvaa useimmiten oma ammattikuvaajamme. Emme ole unohtaneet perinteisiäkään markkinointikanavia. Välitystyö on kuitenkin aina välittämistä. Perustaltaan se on ihmiseltä ihmiselle tapahtuvaa rehellistä kanssakäymistä. Haluamme jatkossakin olla kaikkien asiakkaiden luottamuksen arvoisia. Ota yhteyttä tai tule käymään toimistolla kahvilla. Tulemme myös käymään ilmaisella arviokäynnillä kotonasi ja teemme Sinulle Kodinmyyntisuunnitelman. Kiitos vanhoille ja uusille asiakkaillemme!

Välittävin terveisin

Janne, Jari, Margit, Timo, Ari, Minna, Tuija ja Sara